Aktuality > Obecná aktualita > VIDEO: Pravidla jsou jasná – závodit start-cíl a vyhrát!

zpět na všechny příspěvky 17. LEDEN, 2017

VIDEO: Pravidla jsou jasná – závodit start-cíl a vyhrát!

Už za pár desítek hodin odlétá náš tým deseti závodníků – tří lidských a sedmi psích – do Kanady na mistrovství světa ve sleddog sportech. Letos se bude běžkovat, běhat a bodovat v chráněné oblasti Haliburton Forest tři hodiny na sever od Toronta, na sto tisíci akrech nádherné kanadské přírody.

Komu držíme palce?
Mistrovství se zúčastní jak musheři ze skandinávských zemí, kde je tenhle sport hodně tradiční, tak i z míst, kde byste takové zimní sporty moc nehledali – třeba ze Španělska.
My samozřejmě nejvíc fandíme reprezentantům z Čech: Michaele Srchové, Michalu Ženíškovi a Jiřímu Mencákovi. První dva nazují běžkařské boty a se svými psy Kvapem, Emanem a Bastou budou porážet soupeře ve skijöringu. Jirka připřáhne k saním Micka, Nikitu, Casey a Claye a bude skórovat v mushingu.
A věřte, že jejich účast nebude zanedbatelná. Na posledním mistrovství Evropy posbírali čeští závodníci největší počet medailí ze všech zúčastněných zemí, a tak pevně věříme, že i na MS budou české barvy vidět na bednách.

Fitmin tým na MS v Kanadě závodí v mushingu a skijöringuBude to náročné
Fitmin tým dorazí na místo už 19. ledna, aby měl dost času na přípravu a doladění formy před tím, než si stoupne na start. První spřežení totiž vyrazí na trať už 24. ledna. Celkem devět závodních dní bude pro psy i závodníky pořádná dřina, čekají je totiž i dvoudenní etapy a štafeta.

Chvíli prší, chvíli mrzne
Michal se nejvíc těší na hromadné starty, naopak se ale trochu obává počasí – v Haliburtonu je prý velmi proměnlivé a teploty nad nulou nebo déšť můžou závody značně zkomplikovat. „Nezdá se to, ale už při +5 °C se můžou psi během závodu přehřívat. Proto bychom spíš ocenili suchý mráz, který psi snášejí o poznání líp,“ vysvětluje Michal Ženíšek.

Fandíme společně
Závodníky z Fitmin týmu čekají v nadcházejících dnech pořádné výzvy a spousta překážek. O to ale pak i větší radost, když je zdolají. Sledujte každý den web vím, čím krmím, ať víte o všem, co se v Kanadě děje. Na YouTube najdete vlogy našich reprezentantů, na Facebooku pak to nejlepší z celé výpravy. Pojďte fandit s námi a buďte u každého úspěchu.

novější příspěvek