Canicross ME: Italské vrcholky pokoří 50 českých závodníků

Jsou ve výborné kondici a svým psům plně důvěřují. Do tréninků dali všechno a teď
čekají na zahájení prestižního Mistrovství Evropy v Santa Maria Maggiore. Česká reprezentace už dorazila do slunné Itálie a v sobotu ráno se postaví na start.

Během víkendu se na tratích v 800 m n. m. prožene okolo 700 lidí a Evropských sáňových psů Alaskánů. Nebude to brnkačka. Všichni se popasují s nejnáročnějšími úkoly. Závodníci si poměří síly v následujících disciplínách:

  • Canicross: disciplína, při níž závodník zapřáhne psa a jsou schopni běžet přes 22 km/hod.
  • Bikejöring: závodníci jedou na kole, vedle kterého běží pes.
  • Scooter: disciplína, při které jezdec řídí koloběžku a má zapřaženého psa.

Jak se česká reprezentace popasovala s přípravou?

Čeští sportovci se v pondělí sešli na tiskové konferenci a ve středu odjeli do Itálie. Skupina závodníků čítá 50 sportovců a 98 psů. Osm nadějných účastníků sponzoruje značka Fitmin a dodává pejskům krmivo z řady Fitmin Medium Performance. Superprémiové krmivo je určeno sportujícím psům a obsahuje velké množství proteinů a vlákniny. Zaručuje tak pejskům s vysokým energetickým výdajem dostatečné doplnění potřebných živin.

Mistrovství Evropy v Santa Maria Maggiore se koná v Itálii 12.–15. října.

Závodníci se s chlupatými sportovci pečlivě připravovali a pátek třináctého je rozhodně nezastraší. Během tréninkového období pes týdně naběhá i 90 kilometrů. Díky náročnému tréninku a kvalitnímu krmivu můžeme od pejsků očekávat skvělé výsledky.

Kdo bude letos králem či královnou

Vloni se nejlepší čeští závodníci umístili vysoko. Například Martina Štěpánková získala na Mistrovství Evropy ECF tři zlaté medaile. Všichni mají velmi silnou motivaci, aby obhájili své úspěchy a umístili se na předních příčkách. Jak se jim povede závod v Itálii?

Mezi nadějné účastníky patří rozhodně Martina Štěpánková, která letos závodí ve veteránské kategorii scooter. Dalším silným článkem sportovců je i Michal Ženíšek a Ondřej Exler.

Kdo popadne koloběžku, kdo kolo a kdo poběží?

  • Michal Ženíšek – koloběžka, kolo
  • Jirka Mencák – kolo, koloběžka
  • Petra Mencáková – canicross
  • Matilda Ježková – canicross děti
  • Michaela Srchová – canicross
  • Martina Štěpánková – koloběžka
  • Marie Ševelová – koloběžka
  • Ondřej Exler

Nejzajímavější úseky Mistrovství Evropy

Program mistrovství je nabitý a nabídne individuální i hromadné starty v jednotlivých disciplínách. V pátek v 18:00 proběhne slavnostní zahájení a další dny vypuknou samotné závody. Mezi nejočekávanější spadá hromadný start canicrossu, závodníci zapřáhnou své psy a odstartují v 11:50. Nejrychlejším závodem je bikejöring, při kterém cyklisté sprintují do cíle i rychlostí 40 km/hod. Bikejöring se psy vypukne v sobotu v 8:30 a podle sobotních výsledků se bude startovat i v neděli. Nejaktuálnější informace najdete na těchto stránkách.

Poběží si pro vítězství?

Reprezentanti České republiky dali do příprav skutečně všechno. Každý závodník je se svým psem sehranou dvojkou a nyní zbývá věřit, že se jejich píle vyplatila. V Itálii panují na říjen vysoké teploty. Čeká české závodníky i vysoké ocenění? A jaký bude boj o mistra Evropy? O závodech vás budeme průběžně informovat i o víkendu, a to na Facebooku Fitminu – ten jim jako sponzor drží palce.

 

Chci taky komentovat